p1110399

22.08.2016. Jalžabet – “FITA 144″

Proteklu nedelju u Jalžabetu je održan streličarski turnir u organizaciji SK „Navaho“ iz Jalžabeta.  Domačini su odlučili organizirati jedan turnir koji zahtijeva od takmičara nešto veću tjelesnu spremnost. Uobičajno je da se na turnirima pucaju po 72 strijele, no na ovom turniru pucalo se ukupno 144 strijele na 4 različite daljine, tzv. „ FITA 144“. Streličari Varaždinskog streličarskog kluba već su sudjelovali i na duplim FITA-ma, pa ovih 144 strijele nije bio problem precizno ispucati.

Najpreciznija je bila Amanda Mlinarić koja je ispucala ukupno 1393 kruga od mogućih 1440, što je ujedno i bio najviši rezultat turnira u svim kategorijama i stilovima, i naravno zlatna medalja u kategoriji kadetkinja složenog luka. Alen Remar bio je također najprecizniji u svojoj kategoriji kadeta olimpijskog luka, te je također donio zlato za VSK. Posebna priča je veteranka olimpijskog luka, Smiljana Brezovec Meštić, koja je također odnijela zlato u svojoj kategoriji, te postavila ukupno pet novih državnih rekorda u svojoj kategoriji.

Brončanu medalju u diviziji seniora olimpijskog luka odnio je sve bolji Miroslav Habek, dok su u kategoriji složenog luka kod seniora Mlinarić, Jaranović i Potočki zauzeli četvrto, peto i šesto mjesto.

Ovo je ujedno i posljednji turnir vanjske sezone za većinu hrvatskih streličara, no, ne i za članove VSK-a koje još očekuje veliko finale srednjoeuropskog kupa u Beogradu, gdje su mlada Mlinarić i Remar najizgledniji kandidati za naslove prvaka. Alen Remar i Miroslav Habek također nastavljaju vanjsku sezonu u disciplini FIELD, tj. poljskom streličarstvu, u kojoj je prošle godine Alen Remar postigao veliki uspjeh,  zauzevši  4. mjesto na Europskom prvenstvu.