_mg_0303

31.07.2016. – Samobor – ” PH -vanjski metni krug “

Vrhunski nastup članova VSK na Prvenstvu RH!

Streličari VSK-a postigli su izniman uspjeh na ovogodišnjem prvenstvu Hrvatske , koje je održano prošle nedelje u Samoboru na gradskom stadionu. Iako su se radi opravdanih razloga pojavili na državnom prvenstvu u upola manjem broju od planiranog, uspjeh nije izostao.

Krenimo od najsjajnijeg odličja, onog zlatnog. Za naslov državne prvakinje u seniorskoj kategoriji složenog luka ovog puta se pobrinula ona najmlađa – Amanda Mlinarić. U nikad brojnijoj konkurenciji seniorki složenog luka, iako daleko najmlađa Amanda je zauzela prvo mjesto u kvalifikacijama s velikih 30 krugova prednosti pred drugoplasiranom, te kasnije u pojedinačnim borbama vrlo efikasno došla do naslova državne prvakinje – u finalnoj borbi za zlatno odličje pobijedila je s punih 11 krugova razlike.

Alen Remar također je nastupio kao senior u najbrojnijoj diviziji olimpijskog luka. Bio je odličan u kvalifikacijama, drugi. U pojedinačnim borbama svi streličari „nabrusili“ su se na Alena, pošto je bio daleko najmlađi, no Alen je nanizao sve pobjede do finalne borbe, u finalu je izgubio od aktualnog svjetskog prvaka u field-u Matije Mihalića iz Oroslavlja. Međutim, srebrna medalja na državnom prvenstvu sa samo 16 godina, u seniorskoj konkurenciji, ima strahovitu težinu i vjeru u još bolje Alenove nastupe sa njegovim sazrijevanjem.

Na svom putu do finala Alen se morao ogledati i s klupskim kolegom Miroslavom Habekom, koji je u kvalifikacijama bio odličan 6. te se u pojedinačnim borbama uspio probiti do 4. mjesta. Krajnji rezultat možda bi bio i drugačiji za Miroslava, da na putu do finala nije „naletio“ na Alena Remara, no i 4. mjesto na državnom prvenstvu u ovoj najjačoj diviziji je uspjeh.

Na veliko čuđenje svih prisutnih streličara, njih stotinjak, u kategoriji seniora olimpijskog luka, braneći boje VSK-a nastupio je i Cvijetoslav Cico Zorman. U kvalifikacijama zauzeo je zadovoljavajuće 10 mjesto, da bi na kraju završio  kao 9. no, Cico je kao član ekipe VSK-a seniora olimpijskog luka doprinjeo velikoj ekipnoj pobjedi VSK-a u ovoj kategoriji. Velikoj stoga, jer su neke od ostalih ekipa iz domaćih klubova već unaprijed upisale ekipnu pobjedu, no ekipa VSK-a odnijela je ovogodišnje prvenstvo s 36 krugova razlike. Treba napomenuti da već godinama nijedna ekipa u olimpijskom luku nije na državnom prvenstvu prešla 1800 krugova, a sad je to uspjelo ekipi VSK-a u sastavu Remar,Habek i Zorman. Ovo je velika zlatna medalja za Varaždinski streličarski klub.

Za VSK nastupio je još i Tomislav Mlinarić u konkurenciji seniora složenog luka. U kvalifikacijama Tomislav je bio vrlo dobar, petoplasirani, odmah iza četvorice aktualnih reprezentativaca no, vrlo vruće vrijeme, umor i godine, uzeli su svoj danak. Loše pucanje u eliminacijskim borbama rezultiralo je ispadanjem u četvrtfinalu i konačno zauzimanje 7. mjesta.

Nakon što su na prošlogodišnjem prvenstvu države streličari VSK-a odnijeli hrpu zlatnih medalja u kadetskim divizijama, ovi nastupi  u najjačim seniorskim kategorijama samo pokazuju nastavak odličnog rada u ovom mladom Varaždinskom streličarskom klubu.