dsc_7577

10-11.09. 2016. Beograd, CEC final round

Streličari Varaždinskog streličarskog kluba u velikom stilu završili su vanjsku sezonu u metnom streličarstvu. Posljednji ovogodišnji streličarski turnir iz serije CEC (srednjoeuropski kup) održao se 10. i 11.09. u Beogradu, na terenu sportskog centra Kovilovo.

Amanda Mlinarić ove je godine na CEC-u nastupala kao seniorka u diviziji složenog luka. U Beograd je stigla kao glavni favorit za pobjednicu, pošto je već pobijedila u Sloveniji i Hrvatskoj. U Beogradu nije dozvolila nikakvo iznenađenje, te je s pedesetak bodova prednosti pred ostalim takmičarkama iz kvalifikacija, ušla u raspucavanje kao najbolja, i tu odnijela i treću pobjedu. Tako je Beogradskoj zlatnoj medalji dodala i zlatnu medalju pobjednice ovogodišnjeg CEC-a u kategoriji seniorki složenog luka. No, Amanda se uspjela na tom turniru dokopati i treće zlatne medalje i pobjedničkog pehara za takimičenje u mješovitim timovima. U paru s Mariom Vavrom iz Siscije, Amanda je pridonjela pobjedi Hrvatskog mix tima, i odnijela pehar u Hrvatsku.

Alen Remar također je u Beograd stigao kao glavni favorit za pobjedu u kategoriji kadeta olimpijskog luka. Ta kategorija je uvijek najbrojnija i vjerojatno najteža za pobjediti, pošto tu pucaju mladi streličari, uvijek spremni na dokazivanje. Alen je ovog puta u kvalifikacijama pucao odlično, zauzeo prvo mjesto, te s najbolje pozicije krenuo u raspucavanje. U toj drugoj, stresnoj fazi Alen je uspio pobijediti sve protivnike i tako se po treći put za redom okitio naslovom pobjednika CEC-a u kadetskoj konkurenciji olimpijskog luka. Alen je nastupio također i u mix timu Hrvatske, u paru s Tihanim Kovačić iz SK Navaho, no zaustavljeni su u polufinalu, te su završili na 4. mjestu.

Ovo je bio posljednji turnir u metnom streličarstvu na otvorenom, Amanda seli u dvoranu gdje je čeka prilično žestoka konkurencija, dok Alena čeka još i nekoliko takmičenja u field (poljskom) streličarstvu. Alen se kvalificirao na svjetsko prvenstvo, te kao član reprezentacije odlazi u Irsku braniti boje Hrvatske. Prije toga odradit će još pripremne turnire u Sloveniji.

„Zadovoljni smo ovom streličarskom sezonom. Rezultati su odlični, osvajane su medalje i u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu na velikim turnirima. Imamo prvakinju hrvatske u seniorskoj konkurenciji složenog luka, viceprvaka u seniorskoj konkurenciji olimpijskog luka i najbolji tim seniora u olimpijskom luku. Zahvaljujući Amandi, Alenu i Smiljani oboreno je nekoliko nacionalnih rekorda. Alen i Amanda učvrstili su svoje pozicije u nacionalnom timu i uveliko odskaču od svojih vršnjaka. Uostalom, ove cijele godine pucali su u seniorskoj konkurenciji, iako je Amanda tek u prvoj kadetskoj godini, a Alen u svojoj završnoj kadetskoj godini. Nije to sve, i logistika je odlično radila, ove godine stručno su osposobljena dva trenera, kupljena je oprema za pokretanje streličarske škole, kupljeno je nekoliko novih meta za neke budeće turnire koje namjeravamo organizirati,a odradili smo i projekat „Uključivo socijalno društvo“ u suradnji sa „Centrom za rehabilitaciju- Varaždin“ gdje su korisnici u vrlo kratkom roku uspjeli naučiti baratati lukom i strijelom,  ponajprije zahvaljujući velikom iskustvu trenera Zormana u radu s osobama koje imaju neku vrstu tjelesnog oštečenja. Pametno smo iskoristili novac dobiven od naših sponzora, tvrtki „Lasercopy“ doo i  „Avus“ doo, kao i onaj iz grada Varaždina. Mislim da su i sponzori, a i ZŠU grada Varaždina zadovoljni našim radom i postignutim rezultatima“ izjavio je predsjednik VSK-a, g Mlinarić.