_MG_8649-cr

06.09.2015. – Sisak, Prvenstvo Hrvatske

Prvo državno prvenstvo u metnom streličarstvu za takmičare Varaždinskog streličarskog kluba prošlo je više nego odlično. Motivacije nije nedostajalo, ulog je bio visok. Pobjede u nekim kategorijama bile su imperativ. Naslovi državnih prvaka u određenim kategorijama, također. I nitko nije nije razočarao, naprotiv, VSK je ugodno iznenadio kao klub odličnih pojedinaca.

Krenimo redom…

Miroslav Habek imao je vrlo težak zadatak i prilično jaku konkurenciju. Iznenadio ih je sve svojim plasmanom u finale. Medalja mu je bila osigurana, samo je bilo pitanje kojeg sjaja. Izgubio je finalnu borbu od iznenađenja ovog PH, g. Mihaela Štebiha iz Katarine Zrinske, koji se na kraju okitio naslovom seniorskog prvaka RH, iako je već debelo zagazio u veteranske vode. No, Miroslavova srebrna medalja ima vrlo veliku težinu, pošto je do finala stigao pobjedivši “papirnato” puno jače protivnike.

Smiljana Brezovec Meštrić definitvno je išla na pobjedu, samo je bilo pitanje koliko će biti velika bodovna razlika nasuprot ostalih takmičarki. “Samo” 36 poena više od drugoplasirane, donijelo je Smiljani prvi naslov veteranske prvakinje RH u olimpijskom luku. Smiljana nam je obečala da će nakon što “poskida” sve rekorde u veteranskoj konkurenciji, nastupati u najjačoj seniorskoj konkurenciji. Samo napred Smiljana, znamo da možeš!

Za Amandu Mlinarić i Alena Remara ništa osim naslova državnih prvaka nije dolazilo u obzir. Zajedno su pokupili večinu zlatnih medalja ove godine u metnom streličarstvu u RH, te je pošteno da zajedno i okrune svoju prvu sezonu u VSK . Naravno da su odnijeli zlato i naslove prvaka RH. Oboje. Nismo ni sumnjali. Alen i Amanda od ove godine kategorizirani su i od strane HOO kao vrhunski sportaši 3. kategorije. Amanda nastavlja treninge u dvorani, a Alen će odraditi još i field kao član reprezentacije.

Tomislav Mlinarić zauzeo je dobro 5. mjesto u konkurenciji seniora složenog luka. Ovog puta nažalost sam, pošto je ostatak ekipe iz CU imao neodgodive obaveze. Nadamo se da će kompletna ekipa nastupiti već na dvoranskom PH. Iz pouzdanih izvora saznajemo da je i trener C. Zorman počeo s intenzivnim treninzima sa složenim lukom. Luk mu je roze boje….

Dakle 4 medalje od 5 takmičara. Nije uopće loše za prvu sezonu…ostaje samo održavati te plasmane uvijek “svježim”…