phoca_thumb_l_OS4A9777

05 – 10. 10. 2015. – Poljska, Rzeszow – European Field Archery Championships

Član Varaždinskog streličarskog kluba i Hrvatske reprezentacije Alen Remar sudjelovao je na Europskom field prvenstvu. Iako još kadet, Alen je ispunio juniorsku normu i pronašao svoje mjesto u reprezentaciji. Pod vodstvom izbornika R.Brnada, Alen se tako u društvu najboljih hrvatskih streličara našao na Europskom prvenstvu u Poljskoj. U konkurenciji juniora olimpijskog luka, bio je daleko najmlađi takmičar. Da godine i nisu baš tako bitne Alen je potvrdio ovim svojim nastupom. U kvalifikacijskom dijelu Alen je bio vrlo dobar, te osigurao daljni nastup u eliminacijama. U eliminacijskom dijelu je bio još i bolji, te se uvrstio među četiri najbolje plasirana. Malo mu je nedostajalo da dođe i do finalne borbe, no završio je u borbi za broncu, gdje je izgubio za jedan bod od starijeg i iskusnijeg protivnika i tako u konačnici zauzeo odlično 4. mjesto na svom prvom nastupu za field reprezentaciju.

Alen je već ranije na državnom prvenstvu osigurao svoje mjesto među kategoriziranim vrhunskim sportašima RH, a 4. mjestom na europskom prvenstvu bit će na neki način zbrinut i kao perspektivni mladi sportaš od strane olimpijskog odbora RH.

Na ovom europskom prvenstvu nastupilo je šestero Hrvatskih streličara i postiglo odlične rezultate. o rezultatima svih hrvatskih takmičara pročitajte na: http://www.archery.hr/vijesti/europsko-field-prvenstvo-rzeszow-poljska

U narednim danima Alen će se priključiti ostalim članovima VSK-a u dvoranskom režimu treninga.