DSC_7241

04-05.06.2016 – Gloggnitz, Austrija – 18. Internationale Doppel WA 1440 Runde Sternturnier

Ekipa Varaždinskog streličarskog kluba gostovala je u Austrijskom gradu Gloggnitzu na fizički vrlo zahtjevnom turniru „ Internationale Doppel 1440 Runde“, što znači umjesto klasičnih 72 strijele koliko se ispucava na standardnom turniru, streličari pucaju 2 puta po 144 strijele na četiri različite distance, ukupno 288 strijela plus zagrijavanje u dva dana. U Austriju su pod vodsvom Cvijetoslava Zormana krenuli Alen Remar, Amanda Mlinarić i Miroslav Habek.

Na takmičenju se najviše istaknu Alen Remar koji je odnio prvo mjesto u konkurenciji kadeta olimpijskog luka, pritom oborivši čak četiri držana rekorda! „Pali“ su rekordi na 60m,50m,144 FITA round i 2x144FITA round.  Takvim gađanje također je osvojio i prvo mjesto na ovom prestižnom turniru.

Amanda Mlinarić također je odlično gađala, te je s 2781 krugom oborila državni rekord u 2×144 FITA round, što je ujedno bio i najviši rezultat turnira i prvo mjesto u konkurenciji kadetkinja složenog luka, no Amanda može biti zadovoljna, jer je također i uspjela  izjednačiti europski kadetski  rekord na 50 metara koji iznosi 356 krugova, a ovo joj je ipak prva kadetska godina. Pravo obaranje rekorda tek slijedi.

Miroslavu Habeku zamalo je izmaknula 3. pozicija u kategoriji seniora olimpijskog luka, pa se morao zadovoljiti 4. mjestom.

Trener Cico Zorman  vrlo je zadovoljan postignutim rezultatima, te je najavio nove uspjehe i  napad svojih streličara na rekorde u disciplini 900 krugova na turnirima koji slijede.

Za vrijeme gostovanja gore navedene ekipe u Austriji, na turniru u Varaždinu boje VSK-a branio je Tomislav Jaranović, koji se odlično snašao na svojem prvom ovosezonskom vanjskom turniru, te je u konkurenciji seniora složenog luka osvojio visoko 3. mjesto.