_mg_0016

02.07.2016. Dugo Selo – Zagreb – „CEC 3“

Prošle godine na ovom istom turniru, koji je jedini pravi turnir međunarodnog karaktera u RH, sudjelovalo je 27 streličara iz domaćih klubova. Tom prilikom, objavio sam zapis koji je očitavao svu moju frustriranost lošim stanjem u domaćem streličarstvu i malim brojem streličara olimpijskog i složenog luka, pogotovo onih mlađih, na koje računamo u budučnosti.

Nitko me nije čuo. Ove godine bilo je 22 streličara iz RH.

Toliko.

Od naših iz VSK bili su prisutni Amanda Mlinarić seniorka složenog luka, Miroslav Habek senior olimpijskog luka i Alen Remar kadet olimpijskog luka. Ekipa se pojačala još i mladom Tihanom Kovačić kadetkinjom olimpijskog iz SK Navaho. Trener Zorman bio je zadužen za red, rad i disciplinu.

Posao je obavio odlično.
Amanda je odnijela zlato i za sad je s dvije pobjede vodeća u poretku srednjoeuropskog kupa kod seniorki složenog luka
.
Alen je u kvalifikacijama bio drugi, ali je u raspucavanju „potegnuo“ do pobjede. I on je trenutno vodeći u CEC-u, u svojoj kategoriji. Ako bude dobar u Beogradu, smiješi mu se treći naslov pobjednika CEC-a za redom. Ne sumnjamo da će tako i biti
.
Alen i Amanda ovim pobjedama dobili su vjetar u leđa za nastup na Europskom juniorskom prvenstvu za dva tjedna u Bukureštu. Znamo da će tamo dati sve od sebe.

Miroslav Habek bio je u kvalifikacijama odličan, 3. s osobnim rekordom. U nastavku je „pregorio“ od velike želje za potvrdom rezultata, pa je završio kao 7. No, do sad nije prelazio 600 krugova, a sad je upucao 615. Novi krakovi i redovni treninzi očito daju rezultate.

Tihana je odlično pucala, bila je druga u kvalifikacijama, a i nakon raspucavanja. Veliko iskustvo za mladu Tihanu i vrijedna medalja za SK Navaho.