25-nimes30

23-25.01.2015. – Francuska, Nimes – “Svjetski dvoranski kup – 3 st leg”

Varaždinski streličarski klub odlučio je uputiti dvoje svojih mladih streličara na jedno od najelitnijih dvoranskih takmičenja na planetu, Svjetski dvoranski streličarski kup u francuskom gradu Nimesu. Sudjelovanje naših streličara bilo je zamišljeno više kao izlet, da mladi vide kako je to takmičiti se među 1300 svjetskih streličara, stajati na liniji uz bok najboljima na svijetu, okusiti čari velikih takmičenja….

I onda u jednom trenutku sve se promjeni…

Djeca bez pitanja odluče pokazati da više nisu djeca, s dozom sportske drskosti najednom odluče dokazati sebi i svima ostalima da nisu došla samo na izlet i da na njih treba ozbiljno računati.

I ovu kratku priču započet ćemo s našim Alenom Remarom, šećer ćemo ostaviti za kraj…

Alen je nastupio izuzetno hrabro, već na domaćim turnirima imao je vrlo visoke rezultate i s pravom se nadao dobrom plasmanu.549 krugova i 56. mjestu među svjetskom elitom nije mala stvar. Naravno da Alen može i puno bolje, no 1350 kilometara puta u kombi vozilu, od uzbuđenja neprospavana noć, pritisak, gužva i ogromni auditorij učinili su svoje. Krenuo je nešto lošije u prvom dijelu, u drugom se vratio na svoje standardno pucanje, no kad u Nimesu propustiš i samo 1 krug, gotovo pa nemoguće je vratiti se. No Alen je sad bogatiji za jedno veliko iskustvo koje će u budućnosti znati odlično iskoristiti. Ostaje nam samo da mu poželimo sreću u Kopru na Europskom dvoranskom prvenstvu, gdje neće biti jedini iz Varaždinskog streličarskog kluba….dakle priča ima nastavak, no prije toga nekoliko slika našeg Alena i atmosfere u Nimesu.

Amanda Mlinarić

13 godina…

Još će se neko vrijeme ubrajati u kategoriju “djevojčica do 14 godina”, složeni luk.

No na svjetskim kupovima nema “djevojčica”, ni “kadetkinja”….

Juniorke su mlađa kategorija, seniorke starija….

I tako je “djevojčica” nastupila među juniorkama, kako bi rekli, “bez obveze” da malo vidi kako je to, na kraju krajeva, nitko ju nije shvaćao baš previše ozbiljno, 7. razred, ma daj….

No Amanda je odlučila pokazati da ona nije baš mala “curica”. Na svakom domaćem turniru pogodila je za nekoliko krugova više od prethodnog, pa je odlučila nastaviti u istom tempu…prikaz rezultata na velikom ekranu izazvao je salvu oduševljenja kod njezinih trenera. Gađala je hrabro i odlično. Završila je s 568 krugova, što je bilo dovoljno za treće mjesto, novi državni rekord u svojoj kategoriji i ono najbitnije – potvrda norme za Europsko prvenstvo u Kopru! (pa neće valjda Alen ići sam…
Amanda je bila vrlo zadovoljna svojim nastupom, pa čak i nakon nove objave rezultata, kad je zločesto računalo centralnog sustava u Nimesu priznalo svoju pogrešku, i vratilo odličnu Turkinju Bostan Yesmin iz seniorki natrag u skupinu juniorki, na prvo mjesto. Dakle Amanda je na kraju kvalifikacija ipak bila 4.
Vidno umorna Amanda nadala se odmoru, no već u 18.00 krenule su eliminacijske borbe.
Što je to? Jedan na jedan.
Amanda nikad to nije za ozbiljno isprobala, no iako umorna, isprašila je konkurenciju iz Turske i Estonije. Naravno, ni to nije prošlo bez rekorda, pa je 144 kruga s 15 strijela novi hrvatski rekord za “djevojčice”, uz napomenu da je to samo za jedan krug manje od svjetskog kadetskog rekorda naše fenomenalne Maje Orlić.
Umor je učinio svoje, Amanda je izgubila meč od Ukrajinke Marye Skholne, kasnije pobjednice turnira. Na nesreću i Maja Orlić je izgubila svoj meč, te ja Amandi preostala borba protiv svoje kolegice i uzora, Maje-zmaje, za broncu.
Iduće jutro iskusna Maja bila je pribranija, spremnija i mirnija, sve u svemu bolja, te je Amanda izgubila meč sa 143:140.
No pokazala je da nije došla na izlet, da treba računati na nju, i da s pravom računa na mjesto u reprezentaciji Hrvatske!

ČESTITAMO AMANDA MLINARIĆ!
PONOSIMO SE TOBOM!
JOŠ JEDNOM ČESTITKE I AMANDI I ALENU, SVOJIM ZALAGANJEM UČINILI SU NAŠ MLADI KLUB POZNATIM !