P1080767

28.06.2015 – Čakovec – Prvenstvo Hrvatske za djecu do 14 godina

Amandino posljednje Prvenstvo države u mlađim dobnim kategorijama.

Iako je već sudjelovala na prvenstvu države kao kadetkinja, Amanda je po posljednji put na prvenstvu države stala na liniju pucanja kao djevojčica do 14 godina. Konkurencija je bila vrlo jaka, no za streličarku s međunarodnim iskustvom kao što je Amanda Mlinarić, ovo je bio samo rutinski odrađen turnir. Nije izgledalo lagano ni glatko, no presudila je Amandina vrlo visoka koncentracija i mirnoća, čak i u trenucima kad nije išlo dobro….rezultiralo je to dakako pobjedom, 8 poena ispred drugoplasirane Valentine Vonić iz Siscije. Treća je bila Ira Ščurić iz Grofova Konjskih. Sve tri djevojke imale su vrlo visoke rezultate, te je vidljivo da se u matičnim klubovima radi s mlađim naraštajima. Posljednja serija na turniru ispucana je po velikom pljusku, takmičari su bili potpuno promočeni, no hrabro su stajali na liniji pucanja.

Prva ispucana Amandina strijela po pljusku je bila je ujedno i jedina koja je završila u crvenom, u osmici. Svih ostalih 71 strijela je završila u žutom.

Amanda će još u Prelogu, na turniru “900 krugova” pucati kao djevočica, a zatim zauvijek odrasta, iako još do kraja ove sezone i cijelu iduću može pucati u toj kategoriji….