Lendava-2

20.06.2015. – Slovenija, Lendava – “Slovenski tarčni pokal”

Odlično organiziran turnir u Sloveniji, u nama vrlo blizoj Lendavi. Nekih 25 km od Varaždina, dakle, organizirano je streličarsko takmičenje na vrlo visokom nivou, zahvaljujući domačinima, streličarskom klubu Lendava, koji su očito željeli ostaviti dobar dojam, pošto je ovo bio prvi turnir u njihovoj organizaciji. I uspjeli su u svojoj namjeri. Ovo će biti jedna od stalnih destinacija koju će streličari VSK-a posjećivati.

Četvero streličara u pratnji terenera Zormana odlično je odradilo ovaj turnir.

Amanda Mlinarić, koja je ovaj put zamijenila svoj luk s tatom, stigla je u kvalifikacijama do 1. mjesta i odnjela zlato. U drugom dijelu takmičenja ponovo je pobijedila sve svoje suparnike (stare znance sa turnira u Mariboru!) i odnijela još jednu zlatnu medalju. Duplo zlato za Amandu!

Alen Remar, pucajući u konkurenciji juniora, na 70 metara, također je bio uvjerljivo prvi, pokazavši da se na njega u budučnosti itekako mora računati. U drugom dijelu takmičenja Alen je napravio neke sitne greške, pa je na kraju u konkurenciji sa starijim kolegama uzeo brončanu medalju. Zlato i bronca za Alena!

Miroslav Habek je u kvalifikacijam bio četvrti, da bi u nastavku natjecanja također zauzeo odlično četvrto mjesto, odmah iza Alena. Ovo je odličan plasman za našeg seniora u olimpijskom luku.

Tomislav Mlinarić, ovaj put s Amandinim lukom, je  u kvalifikacijama zauzeo odlično drugo mjesto i uzeo srebrnu medalju upucavši pri tome i osobni rekord. U drugom dijelu natjecanja, morao se oprostiti od daljnjeg nastupa u četvrtfinalu, izgubivši meč, vidno dekoncentriran i umoran. Srebro za Tomislava!

Natjecanju je nazočila i Kolumbijska reprezentativka, te svjetska prvakinja Maja Marcen. Bilo je zadivljujuće promatrati njezino beskrajno lagano, tečno i precizno pucanje….

Sam turnir završio je jakom kišom i olujnim vjetrom, no takmičari VSK-a, iako mokri do kože, zadovoljni su se vratili u Varaždin…