_MG_1637

02.05-07.05. 2016. Hevitz, Mađarska – “EUROPEAN YOUTH CUP 2016″

Hevitz, Mađarska

EUROPEAN YOUTH CUP 2016

02.05-07.05. 2016. Hevitz, Mađarska

Pokazalo se da Zajednica Športskih udruga grada Varaždina i Savez Športova Varaždinske županije nisu pogriješili što su financijski poduprli odlazak naših streličara, Amande Mlinarić i Alena Remara u mađarski Hevitz na Europski kup mladih. Još jednom im veliko hvala za to, jer vjerojatno sami ne bismo mogli isfinancirati ovo zahtjevno takmičenje.
Dakle punih 5 dana kiše, vjetra, hladnog vremena i borbe s mađarskim jezikom. Vidjet ćete na fotografijama da pojedini takmičari nose i zimske kape, koje bi trebalo uvrstiti u standardni dres streličarske reprezentacije. Rusi ih imaju. Imaju i rukavice. No, nema veze, u Hrvatskoj, streličarstvo je nažalost „mali“ sport, i ne možemo se mjeriti sa velikim, dobro organiziranim europskim streličarskim silama poput Britanije, Francuske ili Italije. Ne u opremi, ali u rezultatima itekako možemo, što su i članovi VSK-a u sastavu hrvatske streličarske reprezentacije i dokazali. Iako su opet bili prijavljeni na samo takmičenje van svih rokova, opet kao neki „dodatak“ reprezentaciji, postigli su najbolje rezultate.
Alen Remar bio je odličan 7. u kvalifikacijama, u vrlo jakoj konkurenciji kadeta olimpijskog luka. Na žalost, u nastavku takmičenja izgubio je meč u osmini finala, te se na kraju morao zadovoljiti 17. mjestom.
Amanda Mlinarić, kadetkinja složenog luka, u potpuno drugačijoj situaciji. U kvalifikacijama je možda mogla i bolje. Zauzela je 6. mjesto. No, u nastavku takmičenja prava eksplozija Amande Mlinarić. Redom je pobijedila sve bolje plasirane od nje i završila u finalu. Posebno treba spomenuti polufinalni meč protiv njene stare poznanice, Lissel Jaatme iz Estonije, koji je Amanda dobila s visokih 146 : 144. Ovo je bio i jedan od najjačih mečeva na ovom Europskom kupu.
I na kraju, finale, posljednji dan, jedini miran i sunčan od svih ovih 5. Amandi očito ne odgovara mirno vrijeme. Morala se zadovoljiti srebrnom medaljom, izgubivši od streličarke iz Rusije.
Amandina medalja jedina je Hrvatska medalja na ovom kupu. Ponosni smo što je otputovala baš u Varaždin i naš VSK.
Ostale rezultate možete pogledati na

http://www.ianseo.net/Details.php?toId=1454

I na kraju riječ pisca ovog teksta.
“I unatoč svemu vodio bi ih opet! ”