_MG_9569

20.12.2015. – Varaždin – “Božićni turnir”

Božični turnir

20.12.2015. Varaždin
Navedenog datuma održan je dvoranski „Božićni“ streličarski turnir u Varaždinu. Turnir je održan pod dosad neviđenim mjerama osiguranja, što je i razumljivo, s obzirom na preporuku MUP-a o događajima visokog rizika. No, ipak, unatoč svemu, turnir je priveden kraju bez ikakvih nereda i u Božičnim duhu, kako se i priliči. Nije bili mrtvih, čak ni povrijeđenih.

U svoj toj velikoj napetosti članovi Varaždinskog streličarskog kluba uspjeli su postići odlične rezultate. Nastupilo ih je četvero: Smiljana Brezovec-Meštrić uspjela se plasirati među 8 najboljih seniorki olimpijskog luka, gdje je izgubila u dvoboju od Viktorije Sukser koja je na kraju bila odlična druga, zatim Tomislav Jaranović, koji se uspio kvalificirati među 16 najboljih seniora složenog luka, no u raspucavanju je naletio na raspoloženog Ivana Markeša od kojeg je izgubio, a Ivan je na kraju završio u finalu, izborivši drugo mjesto. Tu je bio i odlični Alen Remar, ovog puta junior, koji se također uspio kvalificirati u raspucavanje, te je na kraju i odnio brončanu medalju. Najbolje plasirana članica VSK-a bila je Amanda Mlinarić, koja se ovog puta kao juniorka uspjela kvalificirati u raspucavanje, te se našla u finalu, gdje je izgubila od odlične Tamare Brlek, te završila na drugom mjestu sa srebrnom medaljom.

Nažalost broj fotografija s ovog turnira nešto je manji, pošto je naš službeni fotograf bio pod stalnom prijetnjom izbacivanja sa terena, no i to si više nitko neće moći dozvoliti, jer je licenca službenog fotografa HSS-a već u izradi….