_mg_2707

10.07.2016 – Otok kod Preloga – “900 krugova za Zlatnu strijelu”

Alenu Remaru tri nova rekorda i „Zlatna strijela!“

Novo rušenje državnih rekorda streličara Varaždinskog streličarskog kluba. Ovog puta za to se pobrinuo Alen Remar koji je na ovom turniru oborio tri od moguća četiri državna rekorda. Ove godine Alen se izgleda predbilježio za rušenje državnih rekorda u kadetskoj konkurenciji – ovo mu je dvanaesti ovogodišnji rekord! Od 14 mogućih pojedinačnih rekorda na različitim distancama u dvorani i vani Alen ih drži 12! I sudeći po njihovoj visini, ostat će upisani u tablicu rekorda vrlo dugo.

No, državni rekordi nisu sva Alenova dostignuća na ovom turniru. Tu je još i prvo mjesto i zlatna medalja u  seniorskoj konkurenciji, te „Zlatna strijela“ , osvojena u finalu,  gdje se gađalo jaje na daljinu od 30 metara, tu je Alen bio daleko najprecizniji.

Od streličara VSK-a nastupio je još i Miroslav Habek koji je bio odličan, treći, a u finalnoj borbi za „Zlatnu strijelu“ izgubio je upravo od Alena. Varaždinski streličarski klub ima sad već dva streličara, seniora  olimpijskog luka u vrhu hrvatskog streličarstva. Kad im se na prvenstvu republike Hrvatske, krajem 7. mjeseca pridruži još i Cico Zorman, ekipna zlatna medalja je zagarantirana.

U klasi senorki olimpijskog luka natjecala se i Smiljana Brezovec Meštrić, koja je također bila odlična, te odnijela srebrnu medalju.

Po prvi put za VSK nastupio je i Goran Matković, senior u klasi dugog luka. U vrlo jakoj konkurenciji zauzeo je 5. mjesto, u sredini poretka, što je odličan rezultat za mladog debitanta.

Idući tjedan vrlo je bogat streličarskim događanjima: Alen i Amanda putuju na Europsko prvenstvo u Bukurešt, dok će ostatak ekipe VSK-a sudjelovati na turniru u Čakovcu, koji će im biti priprema za državno prvenstvo krajem mjeseca u Samoboru.