_MG_0301

07.02.2016.- Varaždin – 2×25 + 2×18

Varaždin

07.02.2016.
2×25 + 2×18, Varaždin
Ova velika varaždinska Dvorana na Dravi omogućava jedno vrlo zahtjevno takmičenje, dupli turnir na dvije daljine.
Ispred Varaždinskog streličarskog kluba nastupilo je 5 takmičara.
Glavna zvijezda turnira bio je svakako naš Alen Remar, za kojeg smo već i prije najavili da sprema pohod na vrh. Alen je odlično pucao, ovog puta kao senior, te je odnio prvo mjesto i oborio ukupno 5 državnih rekorda. Dva kadetska, dva juniorska i jedan seniorski. Treba napomenuti i da su mu nedostajala samo 4 boda da preskoči i rekord legendarnog Zorana Matkovića, postavljen još daleke 1981.godine. Naravno da smo sigurni da će mu to u skoroj budućnosti i uspjeti.
Naša Smiljana konačno je nastupila u kategoriji koja joj i priliči i po stasu i po rezultatima, kao seniorka. Odlično je pucala, komotno izdržala obje daljine i osvojila srebrnu medalju. U daljnjem nastavaku streličarske karijere Smiljana će nastupati opet u seniorskoj kategoriji, tako da…..djevojke čuvajte se!
Lorena Kovačić, naša juniorka, odlično je pucala, osvojila je također drugo mjesto,odmah iza fenomenalne, briljantne, najbolje Lucije Vrsalović iz ZGSK koja je također poobarala neke rekorde.
Cvijetoslav Zorman i Tomislav Mlinarić u kategoriji seniora složenog luka dobro su pucali, te su završili kao 6. i 7. , negdje u sredini ukupnog poretka ove kategorije.
Moramo pohvaliti i suca ovog turnira g. Draška Mihinjača koji je, iako sam samcat, odlično držao u rukama sve konce ovog turnira i uvijek se našao baš ondje gdje i treba biti. Više je nego očito da, ma šta god itko mislio o tome, Draško nosi neslužbenu titulu našeg najboljeg streličarskog suca.
Uz ove streličare koje smo već spomenuli, posebno se istaknula i Tihana Kovačič iz našeg bratskog kluba SK Navaho, koja je pucala kao kadetkinja, iako ima tek 13 godina, i koja je također oborila rekord na 2×25 m i to za skoro 100 krugova, te zbirni rekord na 2×18 + 2x25m u kategoriji djevojčica do 14 godina.
Tu je još i odlični Ivan Markeš iz SK Agram koji je oborio seniorski rekord u složenom luku na 2x25m.

Doviđenja do Krapine i državnog prvenstva!